Nasze przepisy
czerwone argentyńskie
  • Stek wołowy z frytkami
  • Stek wołowy z frytkami

    Stek wołowy z frytkami - Przepisy Celebro filet z polędwicy wołowej 150 g na jedną osobę, sól i świeżo zmielony czarny pieprz, 2 łyżki oleju słonecznikowego.... Wydrukuj ten przepis

    filet z polędwicy wołowej
    150 g na jedną osobę,
    sól i świeżo zmielony czarny pieprz,
    2 łyżki oleju słonecznikowego.
     
    Filet z wołowiny wyjąć z lodówki na minimum 10 minut przed smażeniem, ponieważ mięso musi rozgrzać się do temperatury pokojowej. Następnie obsypać je solą oraz pieprzem, skropić olejem. Grillować uważając na to, aby zbytnio nie wysuszyć i nie przypalić mięsa.
    Przy dobrym żarze powinno wystarczyć 3-5 minut na każdą stronę. Podawać z frytkami. Ozdobić sałatą i pomidorem.

białe hiszpańskie czerwone włoskie białe francuskie czerwone argentyńskie
Rybne Owoce morza Krewetki Pizza Spaghetti Wieprzowina Sery Drób Sałatki Z grilla Steki Wołowe
Ta strona używa plików cookie. Niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Dowiedz się więcej. Przeczytaj czym sa pliki cookie i do czego wykorzystujemy je na stronie www.celebro.com.pl Zgadzam się. Nie pokazuj więcej tego komunikatu.