Nasze przepisy
czerwone argentyńskie
  • Grillowane ziemniaki
  • Pieczywo czosnkowe
  • Grillowane bakłażany
  • Szaszłyki wołowe
  • Kiełbasa gajowego
  • Grillowane ziemniaki

    Grillowane ziemniaki - Przepisy Celebro 1 kg ziemniaków średnich równej wielkości  Zioła wg. Uznania 2-3 łyżki oliwy 2-3 łyżki ziaren słonecznika  Ziemniaki... Wydrukuj ten przepis

    1 kg ziemniaków średnich równej wielkości
    Zioła wg. Uznania
    2-3 łyżki oliwy
    2-3 łyżki ziaren słonecznika

    Ziemniaki ugotuj w łupinach, przez ok. 12 minut. Ostudź je, a następnie przekrój na pół lub na solidne plasterki i ułóż rozkrojoną częścią do góry. Posmaruj oliwą, posyp solą, pieprzem, ziołami i słonecznikiem. Grilluj przez ok. 10-15 minut, aż będą przepieczone.

  • Pieczywo czosnkowe

    Pieczywo czosnkowe - Przepisy Celebro Kostka masła 5- 6 ząbków czosnku Łyżeczka oregano, ½ łyżeczki soli   Miękkie masło wymieszaj z przeciśniętym przez... Wydrukuj ten przepis

    Kostka masła
    5- 6 ząbków czosnku
    Łyżeczka oregano,
    ½ łyżeczki soli


    Miękkie masło wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami i solą. Włóż do rozgrzanego piekarnika 2 cm grubości kromki pszennego chleba albo bagietki. Grilluj po 1 minucie każdą ze stron. Wyjmij, posmaruj masłem czosnkowym, włóż do piekarnika na kolejną minutę.

  • Grillowane bakłażany z rozmarynem i mozarellą

    Grillowane bakłażany z rozmarynem i mozarellą - Przepisy Celebro 2 bakłażany 150 g sera mozarella 4 ząbki czosnku kilka gałązek rozmarynu oliwa cytryna sól i pieprz  Bakłażany umyć,... Wydrukuj ten przepis

    2 bakłażany
    150 g sera mozarella
    4 ząbki czosnku
    kilka gałązek rozmarynu
    oliwa
    cytryna
    sól i pieprz

    Bakłażany umyć, pokroić na plasterki, następnie posolić i skropić sokiem z cytryny. Czosnek pokroić
    w plasterki, a rozmaryn podzielić na małe gałązki i umieścić na plastrach bakłażana. Posypać solą oraz pieprzem, skropić olejem. Grillować do uzyskania złotego koloru. Na koniec ułożyć na bakłażanie ser mozarella i udekorować pozostałym rozmarynem.


  • Szaszłyki z polędwicy wołowej

    Szaszłyki z polędwicy wołowej - Przepisy Celebro Szaszłyki z polędwicy wołowej •    1 papryka •    500 g polędwicy wołowej... Wydrukuj ten przepis

    Szaszłyki z polędwicy wołowej
    •    1 papryka
    •    500 g polędwicy wołowej
    •    100 g boczku wędzonego
    •    4 cebule
    •    1 łyżka stołowa oliwy z oliwek,
    •    Cytryna, pieprz i sól
    Paprykę umyć, rozkroić i oczyścić. Polędwicę umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Nabić  naprzemiennie polędwicę, boczek, cebulę i paprykę na szpilki do szaszłyków albo długie patyczki. Posmarować szaszłyki oliwą. Szaszłyki piec przez ok 10-15 minut, często obracając. Potem doprawić solą i pieprzem. Skropić cytryną.

  • Kiełbasa gajowego

    Kiełbasa gajowego - Przepisy Celebro  •    4 kiełbasy jałowcowe, śląskie albo grillowe •    50 g smakowej likieru korzenno... Wydrukuj ten przepis


    •    4 kiełbasy jałowcowe, śląskie albo grillowe
    •    50 g smakowej likieru korzenno ziołowego np. Jägermeister
    •    Grubo zmielony pieprz
    •    Łyżka oliwy
    Skórkę kiełbasy naciąć ukosem w dwóch prostopadłych kierunkach i ułożyć w głębokim talerzu. Likier wymieszać z pieprzem, a następnie zalać kiełbaski. Zostawić pod przykryciem przez około 20 minut, kilkakrotnie obracając i polewając zalewą za pomocą łyżki. Położyć kiełbaski na ruszcie grilla przez około 5 minut, aby odciekły. Piec na grillu obustronnie, aż skórka stanie się rumiana i chrupka. Podawać z sosem czosnkowym lub z gorzką musztardą typu Dijon.

białe hiszpańskie czerwone włoskie białe francuskie czerwone argentyńskie
Rybne Owoce morza Krewetki Pizza Spaghetti Wieprzowina Sery Drób Sałatki Z grilla Steki Wołowe
Ta strona używa plików cookie. Niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Dowiedz się więcej. Przeczytaj czym sa pliki cookie i do czego wykorzystujemy je na stronie www.celebro.com.pl Zgadzam się. Nie pokazuj więcej tego komunikatu.