Nasze przepisy
czerwone włoskie
  • Ragu
  • Pasta in bianco
  • Cannelloni
  • Spaghetti al ragu

    Spaghetti al ragu - Przepisy Celebro Spaghetti z sosem mięsnym  2 ząbki czosnku pół liścia laurowego 150g marchewki 500g mięsa wieprzowego 150g cebuli... Wydrukuj ten przepis

    Spaghetti z sosem mięsnym

    2 ząbki czosnku
    pół liścia laurowego
    150g marchewki
    500g mięsa wieprzowego
    150g cebuli
    kostka rosołowa (bulion wołowy)
    200ml mleka
    100ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
    1 papryczka peperoncino
    1 l przecieru pomidorowego
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    szczypta suszonego rozmarynu
    szczypta suszonej szałwii
    pieprz czarny mielony i sól do smaku
    150g selera naciowego
    300ml czerwonego wytrawnego wina


    Marynuj mięso w czerwonym winie z czosnkiem, cebulą, selerem naciowym i liściem laurowym przez co najmniej 24h.
    Następnie posiekaj cebulę i czosnek z marynaty i podsmaż je na oliwie z oliwek, dodaj seler naciowy i marchew pokrojone w drobną kostkę, smaż razem przez 5-10 minut
    Odsączone i posiekane mięso (możesz użyć maszynki do mielenia mięsa) dodaj i podsmaż przez kilka minut, przyprawiając solą, kostką rosołową, na koniec wlej wino.
    Całość gotuj aż do odparowania wina. Połącz z koncentratem i przecierem pomidorowym, gotuj na średnim ogniu przez około godzinę mieszając od czasu do czasu, w razie potrzeby dodaj trochę wody. Kilka minut przed końcem gotowania dodaj mleko.

  • Pasta in bianco

    Pasta in bianco - Przepisy Celebro Składniki:     200 g makaronu     1/2 szklanki oliwy lub 1/2 kostki masła... Wydrukuj ten przepis

    Składniki:
        200 g makaronu
        1/2 szklanki oliwy lub 1/2 kostki masła
        100 g parmezanu

    To najprostsze z prostych dań. Ugotuj makaron w osolonej wodzie. Przypilnuj, aby nie był rozgotowany, tylko "al dente", czyli twardy,
    "na ząb". Odsącz makaron na durszlaku i skrop oliwą, co zapobiegnie sklejaniu się. Szybko wyłóż porcje makaronu, najlepiej na gorące talerze. Teraz masz dwie możliwości - możesz go okrasić masłem albo polać oliwą. Posyp obficie startym parmezanem i...możesz już rozpocząć ucztę. Pamiętaj, że cały smak i sens tego dania tkwi w jakości makaronu i parmezanu!
  • Cannelloni

    Cannelloni - Przepisy Celebro Opakowanie Cannelloni 200 g sera Ricotta 400 g liści szpinaku Garść nasion pinii 3 jajka Czosnek,  1 ząbek... Wydrukuj ten przepis

    Opakowanie Cannelloni
    200 g sera Ricotta
    400 g liści szpinaku
    Garść nasion pinii
    3 jajka
    Czosnek,  1 ząbek
    Parmezan
    100 ml śmietany

    Najpierw przygotuj farsz. Sparz szpinak gorącą wodą. Odcedź, odciśnij wodę, posiekaj na grube kawałki. W misce utrzyj Ricottę z jednym jakiem, sola, pieprzem, przeciśniętym ząbkiem czosnku i posiekanymi uprzednio uprażonymi nasionkami pinii. Wypełnij rurki masa szpinakową, rurki ułoż w żaroodpornym naczyniu, polej śmietaną wymieszaną z parmezanem i 2 jajkami, posyp z wierzchu startym parmezanem. Piecz ok 30- 40 minut po przykryciem w temp. ok. 200 C.


białe hiszpańskie czerwone włoskie białe francuskie czerwone argentyńskie
Rybne Owoce morza Krewetki Pizza Spaghetti Wieprzowina Sery Drób Sałatki Z grilla Steki Wołowe
Ta strona używa plików cookie. Niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Dowiedz się więcej. Przeczytaj czym sa pliki cookie i do czego wykorzystujemy je na stronie www.celebro.com.pl Zgadzam się. Nie pokazuj więcej tego komunikatu.