Nasze przepisy
czerwone włoskie
  • Pizza domowa
  • Pizza domowa na drożdżowym spodzie

    Pizza domowa na drożdżowym spodzie - Przepisy Celebro Porcja na 2-3 osoby, w zależności od apetytu 6 dkg drożdży, ½ łyżeczki cukru, 0,5 kg maki, Ciepła woda, 2-3 łyżki... Wydrukuj ten przepis

    Porcja na 2-3 osoby, w zależności od apetytu
    6 dkg drożdży,
    ½ łyżeczki cukru,
    0,5 kg maki,
    Ciepła woda,
    2-3 łyżki oliwy
    0,5 łyżeczki soli
    Salami lub szynka
    oliwki czarne lub zielone
    Żółty ser - najzwyklejszy
    Zioła: bazylia, oregano, tymianek i rozmaryn wg. uznania

    Rozetrzyj drożdże z cukrem i małą ilością ciepłej wody. Gdy nie będzie grudek, dolej więcej wody, dosyp mąki, dodaj sól i wyrabiaj ciasto. Ciasto powinno być tak gęste, jak na placek drożdżowy. Zostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Przygotuj blachę, posmaruj ja oliwą. Ciasto powinno co najmniej dwukrotnie zwiększyć objętość. Wyłóż ciasto na blachę, rozprowadź na całej powierzchni na grubość ok. 0,5 cm. Ułóż  na wierzchu wędlinę, posyp ziołami i obłóż serem. Ciasto można też najpierw posmarować sosem pomidorowym. Ciasto zyskuje na smaku, gdy dodać do niego również zioła. Piecz w piekarniku z „termoobiegiem” ok. 30 minut w temp. 160 C, a potem 10 minut w temp. 180-200 C.


białe hiszpańskie czerwone włoskie białe francuskie czerwone argentyńskie
Rybne Owoce morza Krewetki Pizza Spaghetti Wieprzowina Sery Drób Sałatki Z grilla Steki Wołowe
Ta strona używa plików cookie. Niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Dowiedz się więcej. Przeczytaj czym sa pliki cookie i do czego wykorzystujemy je na stronie www.celebro.com.pl Zgadzam się. Nie pokazuj więcej tego komunikatu.