Nasze przepisy
białe hiszpańskie
  • ...jak sushi
  • Karp smażony
  • Łosoś
  • Okoń
  • Pozostałe
  • Wędzony łosoś z kremowym twarożkiem

    Wędzony łosoś z kremowym twarożkiem - Przepisy Celebro Wędzony łosoś z kremowym twarożkiem  200 g łososia wędzonego w płatach 100 g twarożku kremowego skórka z 1 cytryny 1... Wydrukuj ten przepis

    Wędzony łosoś z kremowym twarożkiem

    200 g łososia wędzonego w płatach
    100 g twarożku kremowego
    skórka z 1 cytryny
    1 mały pęczek oregano

    Twarożek wymieszać z otartą z cytryny skórką, dodać oregano. Tak przygotowanym nadzieniem wypełnić płaty łososia, starając się zawinąć tak, aby porcje miały zgrabny walcowy kształt. Związać pojedynczym pasemkiem szczypiorku, jak sushi.

  • Karp smażony

    Karp smażony - Przepisy Celebro Składniki: - karp - sok z cytryny - pół szklanki mąki - olej do smażenia - łyżka masła - sól i pieprz.... Wydrukuj ten przepis

    Składniki:
    - karp
    - sok z cytryny
    - pół szklanki mąki
    - olej do smażenia
    - łyżka masła
    - sól i pieprz.

    Przygotowanie:

    Dokładnie wyczyszczonego karpia pokroić w dzwonka, natrzeć solą oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
    Tak przygotowaną rybę odstawić na około 15 minut.  Po tym czasie obtoczyć karpia w mące. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim kawałki karpia do momentu, aż uzyskają złoty kolor, następnie zmniejszyć ogień i dosmażyć karpia na wolnym ogniu, pod przykryciem (ok. 10 min). Pod koniec dodać masło.
  • Soczysty łosoś na soli

    Soczysty łosoś na soli - Przepisy Celebro • Dorodny łosoś  • Cytryna • Oliwa z oliwek • 3 kg soli  Oczyść i filetuj łososia. Rozsyp sól, grubą warstwą na... Wydrukuj ten przepis

    • Dorodny łosoś
    • Cytryna
    • Oliwa z oliwek
    • 3 kg soli

    Oczyść i filetuj łososia. Rozsyp sól, grubą warstwą na blasze do pieczenia. Popieprz, skrop cytryną, dodaj swoich ulubionych przypraw lub wykorzystaj gotowe zestawy przypraw do ryb. Włóż do rozgrzanego piekarnika, najlepiej z funkcją termoobiegu. Piecz około 30 minut. ( Czas pieczenia zależy od grubości fileta z ryby. Przed podaniem sprawdź, czy łosoś dobrze się upiekł. Wymieszaj oliwę z oliwek z cytryną i solą. Polej łososia na talerzu. Podawaj z białym pieczywem i białym, hiszpańskim winem.

  • Okoń nilowy

    Okoń nilowy - Przepisy Celebro  listonic_content = '1/2 kg filetów z okonia   3 łyżki masła   pęczek dymki   2 płaskie łyżeczki anyżu gwiazdkowatego... Wydrukuj ten przepis



    Rybę rozmrozić (jeśli jest mrożona), posolić. Dymkę pokroić w plasterki, zostawić kilka całych łodyżek szczypioru do dekoracji. Anyż pokruszyć w moździerzu, cebulę posiekać, pomidory i fenkuł pokroić w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzać masło z oliwą, zeszklić cebulę. Dodać anyż, rybę, pomidory, dymkę i fenkuł. Dusić 10 minut. Potrawę udekorować gwiazdkami anyżu i szczypiorkiem. Podawać z sypkim ryżem.

białe hiszpańskie czerwone włoskie białe francuskie czerwone argentyńskie
Rybne Owoce morza Krewetki Pizza Spaghetti Wieprzowina Sery Drób Sałatki Z grilla Steki Wołowe
Ta strona używa plików cookie. Niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Dowiedz się więcej. Przeczytaj czym sa pliki cookie i do czego wykorzystujemy je na stronie www.celebro.com.pl Zgadzam się. Nie pokazuj więcej tego komunikatu.