Nasze przepisy
czerwone argentyńskie
  • Grillowane ziemniaki
  • Szaszłyki wołowe
  • Grillowane bakłażany
  • Kiełbasa gajowego
  • Pieczywo czosnkowe
  • Grillowane ziemniaki

    Grillowane ziemniaki - Przepisy Celebro 1 kg ziemniaków średnich równej wielkości  Zioła wg. Uznania 2-3 łyżki oliwy 2-3 łyżki ziaren słonecznika  Ziemniaki... Wydrukuj ten przepis

    1 kg ziemniaków średnich równej wielkości
    Zioła wg. Uznania
    2-3 łyżki oliwy
    2-3 łyżki ziaren słonecznika

    Ziemniaki ugotuj w łupinach, przez ok. 12 minut. Ostudź je, a następnie przekrój na pół lub na solidne plasterki i ułóż rozkrojoną częścią do góry. Posmaruj oliwą, posyp solą, pieprzem, ziołami i słonecznikiem. Grilluj przez ok. 10-15 minut, aż będą przepieczone.

  • Szaszłyki z polędwicy wołowej

    Szaszłyki z polędwicy wołowej - Przepisy Celebro Szaszłyki z polędwicy wołowej •    1 papryka •    500 g polędwicy wołowej... Wydrukuj ten przepis

    Szaszłyki z polędwicy wołowej
    •    1 papryka
    •    500 g polędwicy wołowej
    •    100 g boczku wędzonego
    •    4 cebule
    •    1 łyżka stołowa oliwy z oliwek,
    •    Cytryna, pieprz i sól
    Paprykę umyć, rozkroić i oczyścić. Polędwicę umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Nabić  naprzemiennie polędwicę, boczek, cebulę i paprykę na szpilki do szaszłyków albo długie patyczki. Posmarować szaszłyki oliwą. Szaszłyki piec przez ok 10-15 minut, często obracając. Potem doprawić solą i pieprzem. Skropić cytryną.

  • Grillowane bakłażany z rozmarynem i mozarellą

    Grillowane bakłażany z rozmarynem i mozarellą - Przepisy Celebro 2 bakłażany 150 g sera mozarella 4 ząbki czosnku kilka gałązek rozmarynu oliwa cytryna sól i pieprz  Bakłażany umyć,... Wydrukuj ten przepis

    2 bakłażany
    150 g sera mozarella
    4 ząbki czosnku
    kilka gałązek rozmarynu
    oliwa
    cytryna
    sól i pieprz

    Bakłażany umyć, pokroić na plasterki, następnie posolić i skropić sokiem z cytryny. Czosnek pokroić
    w plasterki, a rozmaryn podzielić na małe gałązki i umieścić na plastrach bakłażana. Posypać solą oraz pieprzem, skropić olejem. Grillować do uzyskania złotego koloru. Na koniec ułożyć na bakłażanie ser mozarella i udekorować pozostałym rozmarynem.


  • Kiełbasa gajowego

    Kiełbasa gajowego - Przepisy Celebro  •    4 kiełbasy jałowcowe, śląskie albo grillowe •    50 g smakowej likieru korzenno... Wydrukuj ten przepis


    •    4 kiełbasy jałowcowe, śląskie albo grillowe
    •    50 g smakowej likieru korzenno ziołowego np. Jägermeister
    •    Grubo zmielony pieprz
    •    Łyżka oliwy
    Skórkę kiełbasy naciąć ukosem w dwóch prostopadłych kierunkach i ułożyć w głębokim talerzu. Likier wymieszać z pieprzem, a następnie zalać kiełbaski. Zostawić pod przykryciem przez około 20 minut, kilkakrotnie obracając i polewając zalewą za pomocą łyżki. Położyć kiełbaski na ruszcie grilla przez około 5 minut, aby odciekły. Piec na grillu obustronnie, aż skórka stanie się rumiana i chrupka. Podawać z sosem czosnkowym lub z gorzką musztardą typu Dijon.

  • Pieczywo czosnkowe

    Pieczywo czosnkowe - Przepisy Celebro Kostka masła 5- 6 ząbków czosnku Łyżeczka oregano, ½ łyżeczki soli   Miękkie masło wymieszaj z przeciśniętym przez... Wydrukuj ten przepis

    Kostka masła
    5- 6 ząbków czosnku
    Łyżeczka oregano,
    ½ łyżeczki soli


    Miękkie masło wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami i solą. Włóż do rozgrzanego piekarnika 2 cm grubości kromki pszennego chleba albo bagietki. Grilluj po 1 minucie każdą ze stron. Wyjmij, posmaruj masłem czosnkowym, włóż do piekarnika na kolejną minutę.

białe hiszpańskie czerwone włoskie białe francuskie czerwone argentyńskie
Rybne Owoce morza Krewetki Pizza Spaghetti Wieprzowina Sery Drób Sałatki Z grilla Steki Wołowe
Ta strona używa plików cookie. Niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Dowiedz się więcej. Przeczytaj czym sa pliki cookie i do czego wykorzystujemy je na stronie www.celebro.com.pl Zgadzam się. Nie pokazuj więcej tego komunikatu.