Nasze przepisy
czerwone włoskie
  • Sambal oelek
  • Żeberka wieprzowe
  • Schab z morelą
  • Dip do karkówki

    Dip do karkówki - Przepisy Celebro ¾ kg karkówki 0,5 szklanki oleju 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 2 – 3 łyżki sosu sojowego Sos sojowy... Wydrukuj ten przepis

    ¾ kg karkówki
    0,5 szklanki oleju
    3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
    2 – 3 łyżki sosu sojowego Sos sojowy
    Płaska łyżka sambal oelek, mogą być 2 ( dla miłośników ostrych dań)


    Wszystkie składniki dipa dokładnie wymieszać. Karkówkę pokrój w centymetrowe plastry.
    Włóż do dipa, dokładnie rozprowadź sos na mięcie. Zostaw mięso w lodówce najlepiej na noc.
    Następnego dnia mięso będzie gotowe do grillowania. Podaj koniecznie z sałatką i pieczywem czosnkowym.

  • Żeberka wieprzowe

    Żeberka wieprzowe - Przepisy Celebro •    1 kg żeberek wieprzowych •    Kilka łyżek oleju sojowego •    2... Wydrukuj ten przepis

    •    1 kg żeberek wieprzowych
    •    Kilka łyżek oleju sojowego
    •    2 łyżki octu
    •    3 łyżki stołowe miodu
    •    Pieprz, sól

    Żeberka umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem do sucha, porąbać, pokroić na zgrabne kawałki. Przygotować marynatę mieszając olej sojowy, ocet, miód, pieprz i sól. Ci którzy lubia ostre dania mogą dodać pieprzu Cayenne. Żeberka ułożyć na talerzu, skropić marynatą i zostawić pod przykryciem co najmniej na 2 godziny. Przed pieczeniem odsączyć żeberka. Grillować obustronnie około 15 – 20 minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

  • Pikantny schab z morelą i imbirem

    Pikantny schab z morelą i imbirem - Przepisy Celebro 1,2 kg schabu bez kości garść suszonych moreli 4 cm korzenia imbiru łyżka masła sól, pieprz, olej do smażenia  Schab... Wydrukuj ten przepis

    1,2 kg schabu bez kości
    garść suszonych moreli
    4 cm korzenia imbiru
    łyżka masła
    sól, pieprz, olej do smażenia

    Schab umyć osuszyć, naciąć wzdłuż całego kawałka otwór do wkładania nadzienia. Morele zalać wrzątkiem jak napęcznieją odsączyć, zostawić odsączony sos. Morele pokroić na 4 części, korzeń imbiru poszatkować na wąskie paseczki, wymieszać z morelami, posolić, popieprzyć,. Tak przygotowanym farszem wypełnić otwór w schabie. Schab z zewnątrz posolić popieprzyć, odłożyć na godzinę. W rondlu dopasowanym do sztuki mięsa obsmażyć schab na oleju, później dusić dolewając najpierw wodę od moreli a potem przegotowana gorącą wodę. Pod koniec duszenia dodać łyżkę masła.

białe hiszpańskie czerwone włoskie białe francuskie czerwone argentyńskie
Rybne Owoce morza Krewetki Pizza Spaghetti Wieprzowina Sery Drób Sałatki Z grilla Steki Wołowe
Ta strona używa plików cookie. Niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Dowiedz się więcej. Przeczytaj czym sa pliki cookie i do czego wykorzystujemy je na stronie www.celebro.com.pl Zgadzam się. Nie pokazuj więcej tego komunikatu.