Nasze przepisy
białe hiszpańskie
  • Pstrąg
  • Okoń
  • Łosoś
  • ...jak sushi
  • Karp smażony
  • Pstrąg tradycyjnie smażony

    Pstrąg tradycyjnie smażony - Przepisy Celebro 2 duże pstrągi Sól, pieprz, cytryna,  Olej słonecznikowy do smażenia   Pstrąga sprawić, od wewnątrz skropić mięso... Wydrukuj ten przepis

    2 duże pstrągi
    Sól, pieprz, cytryna,
    Olej słonecznikowy do smażenia


    Pstrąga sprawić, od wewnątrz skropić mięso cytryną, posolić, popieprzyć . Odstawić na godzinę uważając, aby w pobliżu nie było kota. Obsmażyć z dwóch stron. Pamiętaj, że ryba lubi pływać! Smakuje jeszcze lepiej grillowana. Wówczas, przed smażeniem posmaruj ją oliwą.

  • Okoń nilowy

    Okoń nilowy - Przepisy Celebro  listonic_content = '1/2 kg filetów z okonia   3 łyżki masła   pęczek dymki   2 płaskie łyżeczki anyżu gwiazdkowatego... Wydrukuj ten przepis



    Rybę rozmrozić (jeśli jest mrożona), posolić. Dymkę pokroić w plasterki, zostawić kilka całych łodyżek szczypioru do dekoracji. Anyż pokruszyć w moździerzu, cebulę posiekać, pomidory i fenkuł pokroić w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzać masło z oliwą, zeszklić cebulę. Dodać anyż, rybę, pomidory, dymkę i fenkuł. Dusić 10 minut. Potrawę udekorować gwiazdkami anyżu i szczypiorkiem. Podawać z sypkim ryżem.
  • Soczysty łosoś na soli

    Soczysty łosoś na soli - Przepisy Celebro • Dorodny łosoś  • Cytryna • Oliwa z oliwek • 3 kg soli  Oczyść i filetuj łososia. Rozsyp sól, grubą warstwą na... Wydrukuj ten przepis

    • Dorodny łosoś
    • Cytryna
    • Oliwa z oliwek
    • 3 kg soli

    Oczyść i filetuj łososia. Rozsyp sól, grubą warstwą na blasze do pieczenia. Popieprz, skrop cytryną, dodaj swoich ulubionych przypraw lub wykorzystaj gotowe zestawy przypraw do ryb. Włóż do rozgrzanego piekarnika, najlepiej z funkcją termoobiegu. Piecz około 30 minut. ( Czas pieczenia zależy od grubości fileta z ryby. Przed podaniem sprawdź, czy łosoś dobrze się upiekł. Wymieszaj oliwę z oliwek z cytryną i solą. Polej łososia na talerzu. Podawaj z białym pieczywem i białym, hiszpańskim winem.

  • Wędzony łosoś z kremowym twarożkiem

    Wędzony łosoś z kremowym twarożkiem - Przepisy Celebro Wędzony łosoś z kremowym twarożkiem  200 g łososia wędzonego w płatach 100 g twarożku kremowego skórka z 1 cytryny 1... Wydrukuj ten przepis

    Wędzony łosoś z kremowym twarożkiem

    200 g łososia wędzonego w płatach
    100 g twarożku kremowego
    skórka z 1 cytryny
    1 mały pęczek oregano

    Twarożek wymieszać z otartą z cytryny skórką, dodać oregano. Tak przygotowanym nadzieniem wypełnić płaty łososia, starając się zawinąć tak, aby porcje miały zgrabny walcowy kształt. Związać pojedynczym pasemkiem szczypiorku, jak sushi.

  • Karp smażony

    Karp smażony - Przepisy Celebro Składniki: - karp - sok z cytryny - pół szklanki mąki - olej do smażenia - łyżka masła - sól i pieprz.... Wydrukuj ten przepis

    Składniki:
    - karp
    - sok z cytryny
    - pół szklanki mąki
    - olej do smażenia
    - łyżka masła
    - sól i pieprz.

    Przygotowanie:

    Dokładnie wyczyszczonego karpia pokroić w dzwonka, natrzeć solą oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
    Tak przygotowaną rybę odstawić na około 15 minut.  Po tym czasie obtoczyć karpia w mące. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim kawałki karpia do momentu, aż uzyskają złoty kolor, następnie zmniejszyć ogień i dosmażyć karpia na wolnym ogniu, pod przykryciem (ok. 10 min). Pod koniec dodać masło.

białe hiszpańskie czerwone włoskie białe francuskie czerwone argentyńskie
Rybne Owoce morza Krewetki Pizza Spaghetti Wieprzowina Sery Drób Sałatki Z grilla Steki Wołowe
Ta strona używa plików cookie. Niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Dowiedz się więcej. Przeczytaj czym sa pliki cookie i do czego wykorzystujemy je na stronie www.celebro.com.pl Zgadzam się. Nie pokazuj więcej tego komunikatu.