Karp smażony Składniki:<br />- karp<br />- sok z cytryny<br />- pół szklanki mąki<br />- olej do smażenia<br />- łyżka masła<br...
Składniki:
- karp
- sok z cytryny
- pół szklanki mąki
- olej do smażenia
- łyżka masła
- sól i pieprz.

Przygotowanie:

Dokładnie wyczyszczonego karpia pokroić w dzwonka, natrzeć solą oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
Tak przygotowaną rybę odstawić na około 15 minut.  Po tym czasie obtoczyć karpia w mące. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim kawałki karpia do momentu, aż uzyskają złoty kolor, następnie zmniejszyć ogień i dosmażyć karpia na wolnym ogniu, pod przykryciem (ok. 10 min). Pod koniec dodać masło.
Ta strona używa plików cookie. Niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Dowiedz się więcej. Przeczytaj czym sa pliki cookie i do czego wykorzystujemy je na stronie www.celebro.com.pl Zgadzam się. Nie pokazuj więcej tego komunikatu.