Soczysty łosoś na soli • Dorodny łosoś <br />• Cytryna<br />• Oliwa z oliwek<br />• 3 kg soli<br /><br />Oczyść i filetuj łososia. Rozsyp...
• Dorodny łosoś
• Cytryna
• Oliwa z oliwek
• 3 kg soli

Oczyść i filetuj łososia. Rozsyp sól, grubą warstwą na blasze do pieczenia. Popieprz, skrop cytryną, dodaj swoich ulubionych przypraw lub wykorzystaj gotowe zestawy przypraw do ryb. Włóż do rozgrzanego piekarnika, najlepiej z funkcją termoobiegu. Piecz około 30 minut. ( Czas pieczenia zależy od grubości fileta z ryby. Przed podaniem sprawdź, czy łosoś dobrze się upiekł. Wymieszaj oliwę z oliwek z cytryną i solą. Polej łososia na talerzu. Podawaj z białym pieczywem i białym, hiszpańskim winem.

Ta strona używa plików cookie. Niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Dowiedz się więcej. Przeczytaj czym sa pliki cookie i do czego wykorzystujemy je na stronie www.celebro.com.pl Zgadzam się. Nie pokazuj więcej tego komunikatu.