Okoń nilowy <script>listonic_content = '1/2 kg filetów z okonia <br /> 3 łyżki masła <br /> pęczek dymki <br /> 2 płaskie...


Rybę rozmrozić (jeśli jest mrożona), posolić. Dymkę pokroić w plasterki, zostawić kilka całych łodyżek szczypioru do dekoracji. Anyż pokruszyć w moździerzu, cebulę posiekać, pomidory i fenkuł pokroić w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzać masło z oliwą, zeszklić cebulę. Dodać anyż, rybę, pomidory, dymkę i fenkuł. Dusić 10 minut. Potrawę udekorować gwiazdkami anyżu i szczypiorkiem. Podawać z sypkim ryżem.
Ta strona używa plików cookie. Niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Dowiedz się więcej. Przeczytaj czym sa pliki cookie i do czego wykorzystujemy je na stronie www.celebro.com.pl Zgadzam się. Nie pokazuj więcej tego komunikatu.